Göcsej-Hegyhát LEADER egyesület

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Honlap Észak-Nyugat Zala Térsége Közszféra Gősfa Önkormányzat

Gősfa Önkormányzat

Nyomtatás

Gősfa település Zala északi határán, a 74-es számú főút mellett helyezkedik el. 1949-ig Vas megyéhez tartozott, ekkor Zala megyéhez csatolták.

A település a zalai dombvidéken található, mikroklímája mérsékelten hívős, mésrsékelten nedves éghajlatú. Ezek az adottásgok kedvezőek erdőgazdálkodásra, gyepgazdálkodásra és kevésbé igényes szántóföldi növeények termesztésére. A környéken tölgyesek, bükkösök, a gyengébb talajokon cseresek, a völgyekben égerek nőnek. A lágyszárú növények közül jellemző a ciklámen, a tavaszi kankalin, a tarka kosbor és a csillag őszirózsa.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szerint nyilvántartott régészeti lelőhely Angéla-major területén ismert a településen.

A településnek intézménye nincs. Az óvodai nevelésről, iskolai oktatásról a szomszédos községek önkormányzataival közösen működtetett intézményekben gondoskodnak. A közművelődéshez 1500 kötetes könyvtár és rendszeres internet elérhetőségi lehetőség áll rendelkezésre a faluházban.

Az egészségügyi ellátás vállalkozó háziorvos útján a faluházban kiépített rendelőben, illetve Egervár orvosi rendelőjében biztosított. A szociális ellátást a falugondnoki szolgálat és három önkormányzattal közösen fenntartott házi gondozószolgálat látja el.

Web: www.gosfa.koznet.hu